29.04.2015

Київські пластуни відзначили День першої пластової присяги 2015

25 квітня у Києві на Михайлівській площі відбулось святкування 103-річчя Пласту – українського скаутингу. Впродовж суботи пластуни столиці та з цілої України святкували день народження своєї організації.

У квітні 2015 виповнилося 103 роки з дня цієї важливої дати як  в історії Пласту, так і  у формуванні української держави.  На це дійство зібралося понад 300 пластунів Києва, деякі з них саме в цей день мали нагоду скласти свою Пластову Присягу.

Урочистості розпочалися з вимаршу від парку ім. Тараса Шевченка до Михайлівської площі, де були проведені пластові церемоніали. Також був присутній заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, який передав пластунам вітання від Президента України Петра Порошенка. Участь у святкуванні взяли усі пластуни: від наймолодших, до тих, які складали Пластову присягу ще до часів Другої світової війни.

«Основа українського суспільства — це молода еліта, яка виховується саме в таких організаціях як Пласт. Сьогодні  Україна як ніколи потребує сильних провідників і багато в чому завдячує діянням пластунів, які не зламали своїх присяг», –  заявив Дмитро Шимків.

Також була проведена молебень за пластунів, які на сьогодні перебувають в зоні АТО.

Після пластових церемоніалів розпочалися розважальні квести. Закінчилася акція ватрою на Замковій горі поблизу Андріївського узвозу.

Акція відбувалася за підтримки Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації.

Окрему подяку виносимо компанії YUSK за допомогу протягом 2 останніх років та магазину Gorgany.com за сприяння у проведенні заходу та наданні призів переможцям теренових ігор та квестів

Фото: Артем Жуков

Джерело: Пластовий портал
[Пласт]