01.05.2015

Пластуни м. Самбір взяли участь в екологічній акції "Зробимо Україну чистою"

Не перейматись охороною природи сьогодні – значить терпіти матеріальні збитки завтра,
післязавтра лишитись без суттєвої частини національного надбання.
Реймерс М.

На жаль, екологічна ситуація в нашій країні та рівень забруднення навколишнього середовища сягає недопустимих позначок. Сьогодні перед Україною дуже гостро постала проблема екологічного захисту її громадян, зріс інтерес уряду до екологічних питань. На даний час природа України як ніколи потребує захисту та свідомого відношення своїх громадян.

25 квітня, у Всесвітній день Землі, ціла Україна вийшла на наймасштабніше прибирання країни, «Зробимо Україну чистою». Самбірська пластуни також не змогли стояти осторонь і з самого ранку згуртували навколо себе харцерів та місцеву молодь взялись до роботи.

У рамках прибиранная також відбувся велоквест у якому взяли участь 4 команди. Велосипеди – це екологічна альтернатива автомобілям і саме таким чином ми хотіли популяризувати їх на теренах Самбора. Учасники велоквесту діляться своїми враженнями:

«Ніколи в житті не брала участі в таких заходах і було дуже цікаво спробувати. Незважаючи на те, що моя команда не перемогла, але я дуже задоволена, що взяла участь!» - пл. прих. Уляна Торган

Після цього самбірські пластуни та харцери разом вирушили на Молодіжне озеро, де і відбулось прибирання. Територія була справді забруднена, але ми не покладали рук та змогли очистити таке популярне поміж самбірчан місце відпочинку.

Ткож відбувався збір батарейок. Вони надзвичайно забруднюють середовище, тому важливо збирати їх та утилізовувати. До завершення прибирання ми підрахували ,що назбирали трохи більше 1000 л сміття.

На завершення еко-акції ми організували цікаві майстерки. Вони навчили нас давати не потрібним речам нове життя та берегти навколишнє середовище від пластику. Самбірські новаки з ентузіазмом перетворювали старі пляшки на нові горщики для саджанців, розмальовані всіма кольороми веселкию

Ми дуже вдячні тим, хто долучився до цієї еко-акції. Саме спільними зусиллями ми можемо робити великі діла. І головне, щоб в серці кожного пробудилось бажання жити в єдності з природою, і бути їй другом, а не ворогом!

Більше фотографій тут.

Фото: Тарас Щепаняк

Джерело: Пластовий портал
[Пласт]