10.05.2013

Інтерв'ю з Оленою Арсентьєвою, заступником комісара зі зв'язків з громадськістю АГУ

Розкажіть трішки про себе. Звідки Ви? як давно є членом організації Асоціації гайдів України?  Як туди потрапили?
Мене звати Олена Арсентьєва, я проживаю в чудовому зеленому історичному місті Чернігів. Мені 22 роки, з яких 12 років я є членом Асоціації гайдів України.
До гайдингу я потрапила дуже швидко, вони мене можна так сказати «переманили»  Все почалося з того, що я з подружкою пішла на туризм. А гайди проводили свої заняття в тому ж приміщенні. Та не встигла я кліпнути очима, як я вже ходжу на заняття до гайдів, та паралельно на туризм. Тоді й довелося мені обрати те, що цікавіше для мене. А так як гайдинг включав в себе і заняття з туризму, то я й не жалкувала про свій вибір. 

Чим займається Ваша організація?
Наша організація є дитячою громадською організацією, метою якої є формування та розвиток жіночої особистості. Наша організація – це великий вибір можливостей для розвитку особистісного та лідерського потенціалу. Також наша організація бере активну участь в реалізації програм та проектів, в більшості соціальних.  Якщо сказати чим займається наша організація тезисно, то це буде так: веселі ігри, табори, майстер-класи, поробки своїми руками, походи, міжнародні поїздки, допомога іншим, семінари, тренінги, форуми, програми та проекти, щотижневі заняття.
Гайдинг – це велика гра, в яку грають як діти, так і дорослі. Це світ пригод, котрий відкритий для кожної !

Чи Ваша організація відрізняється від інших скаутських організацій?
Головне, чим наша організація відрізняється від інших скаутських організацій, це те, що Асоціація гайдів України є організацією для дівчат, для яких і на яких спрямована діяльність. Так як скаутська та гайдівська організації історично з’явилися з єдиного джерела, то корінних відмінностей між ними немає. 

Які плани на найближчий час?
Головними планами на сьогодні для нас є проведення Національного Джамборі влітку цього року  у мальовничих Карпатах, а також популяризація та впізнаваємість гайдівського руху.

Яка подія з вашого скаутського життя найбільше Вам запам’яталась, чому?
Для мене головними подіями в гайдівському житті стали: 
  • До сьогодні пам’ятаю той момент, коли мене офіційно прийняли в члени Асоціації гайдів, тому що це святковий й історичний момент в житті кожної гайдочки. Для мене це  стало не лише історичним моментом гайдівського життя, а моментом історії свого власного життя.
  • Перша міжнародна поїздка в табір (табір був в Польщі). Чому запам’яталося? Та тому що ця поїздка була першою разом з гайдами.
  • Набір патрулька. Ця подія є також головною в моєму гайдівському житті. Три роки ми займаємося з дівчатами. І я можу сказати, що набір патрулька став особливим досвідом в моєму житті.  
  • Одна з надзвичайних подій сталася зі мною в грудні 2012 року – мене обрали заступником комісара зі зв’язків з громадськістю та розвитку іміджу. Завдяки цьому я стала ще на одну сходинку вище в своїх гайдівських планах та досягненнях. Це зовсім новий досвід в моєму особистому та гайдівському житті.

Які Ваші хобі? захоплення?
Моїми улюбленими захопленнями є катання на велосипеді (влітку я в свій вільний час намагаюся майже щодня їздити на велосипеді); перегляд фільмів (деякі знайомі кажуть, що я «фільмоман» й постійно питають що є нового та цікавого  подивитися);  також немає такої хвилини, коли я щось роблю без музики, музика в мене всюди; ще одним захопленням є м’які іграшки (в моїй кімнаті їх досить багато) 

scouting.org.ua

P.S. Цим дописом розпочинаємо серію інтерв'ю з цікавими людьми - скаутами України. Слідкуйте за оновленнями.
[АГУ] [Інтерв'ю]
Також варто переглянути:
Асоціація Гайдів України організовує Національне Гайдівське Джамборі 2013 "Веселковий" Гайди Британії вимагають заборонити зображення оголених жінок у газеті The Sun Перелік першоквітневих скаутських жартів Інтерв'ю з Ярославом Юрчишином керівником Пласту в Україні Гайди Алчевська організували флешмоб Гайдівський фестиваль захоплень Інтерв'ю з Юрієм Еміліаном, директором Євразійського офісу світового скаутського бюро Інтерв'ю з Станіславом Провальним, головою крайової таборової комісії Пласту Інтерв'ю з Дубовик Анною, співорганізатором гайдівського джамборі "Веселкове" Фото/відео:
Презентаційне відео Асоціації Гайдингу України
Гайди Алчевська організували флешмоб
Всесвітній день скаутської хустини
Новини скаутів Більше новин

WOSM

World Scout Moot Canada 2013 - by the youth, for...Abdullah Rasheed awarded Bronze Wolf

WOSM (Євразія)

Все начинается с любви!...

НОСУ

Акредитація для журналістів, які будуть...Створено робочі групи з підготовки положень про...

Пластовий портал

14.08.13 пластування:live - триває...14.08.13 пластування:live - розпочався...

Асоціація гайдів

Опір на ОпоріМіжнародний Джамборі в Кенте 2013

Православні скаути

Програма табору "Літні зорі 2013"...Список вещей на «Літні зорі 2013»

YMCA

Табір “Молода генерація 2013”Конкурс благодійників

ZHP

Kolejne atrakcje na zlocie WICEK 2013Harcerstwo łączy ludzi - Prezydent RP na zlocie...