17.05.2013

Пластуни станиці Здолбунів налагодили співпрацю зі скаутами 6th Whitley Bay Scouts

Восени минулого року наша станиця відгукнулася на пропозицію міжнародної служби Пласту долучитися до проекту Скаутів Великої Британії «Скаутські зв’язки». 

Суть проекту полягала в налагодженні зв’язків між групами скаутів одного віку України і Великої Британії шляхом спілкування, обміну інформацією, новинами, фото, «живими» листами…. 

Новацькі рої «Соколики» і «Ластівки» (гніздо «Володарі неба») станиці Здолбунів виявили бажання приєднатися до проекту. Зголосились ми в вересні, а перший е-mail з Туманного Альбіону отримали в лютому 2013. Ми вже встигли забути про «Скаутські зв’язки», тому лист був для нас приємним сюрпризом. З нами сконтактувалася Сюзан Баклі – відповідальна за новацтво, а саме за «бобренят» (beavers) – дітей віком 6-8 років у підрозділі скаутської організації містечка Whitley Bay. У них налічується 15 бобрів і 30 вовченят (cubs – 8-10 років). Доречі, Сюзан зазначила, що скаути з їхнього регіону у віці 8-14 років – це переважно хлопці, є лише кілька дівчат серед вовченят. Офіційна назва їхнього підрозділу – 6th Whitley Bay Scouts 

Отже, поспілкувавшись онлайн, ми зі Сюзан вирішили обмінятися пакуночками до Великодня. Різниця між нашими святковими канікулами і британськими склала приблизно місяць (початок квітня – у них, а травня – у нас). Згодом, все трохи затягнулося у часі в нас обох. Свій пакуночок ми відправили 23 квітня, а британські скаути – 1 травня. Бобренятам з 6th Whitley Bay Scouts ми передали унікальні українські писанки, стяг, рушника з традиційним орнаментом, котрий подарувала юначка Мирослава Година, солодощі, диски з пластовими піснями, також диски, що розповідають про українську культуру та мистецтво, а ще відзначки та вмілості. Не обійшлось без малюнків, глиняних медальйонів і браслетиків, змайстрованих спритними новацькими руками. Сюзан була надзвичайно вдячна, особливо їй сподобались наші писанки та рушник. Вона вже встигла розповісти своїм біверам про писанки, а також готує матеріал про нас на скаутський захід Annual General Meeting. 
І ось вчора ми отримали наш шматок британської скаут-культури. Важко перелічити все – фото передасть це краще. Одним з головних надбань є біверська хустка, свіженький примірник журналу «Scouting», а також детальна й пізнавальна книга про «North East». Сюзан також відправила купу листівок з рельєфами та цікавими історичними пам’ятками району Whitley Bay, туристичну мапу і гід.

Ми надзвичайно задоволені нашою співпрацею! Наразі плануємо виготовити стенд наших скаутських зв’язків з 6th Whitley Bay Scouts, обмінятися відео-матеріалами про наших новаків-бобрів-вовченят, провести онлайн-сходини по скайпу. Наступний обмін великими пакунками запланований на передріздвяний час.

Вважаю подібну співпрацю корисною і необхідною. Рекомендую виховникам новацтва та юнацтва долучатися до подібних ініціатив міжнародної служби Пласту.


Р.S. Містечко Whitley Bay знаходиться на узбережжі Північного моря, входить до агломерації Тайнсайду, а також має більш, ніж тисячолітню історію. Найближче велике місто – Ньюкасл.

View Larger Map

Підготувала:
Виховниця рою «Ластівки»,
Ст.пл. Оксана Шадий
Станиця Здолбунів
За матеріалами Пластового Порталу
[Європа] [Пласт] [WOSM]
Також варто переглянути:
На 5 каналі вийшов цикл передач присвячений Пласту Скаути України в найбільшій соціальній мережі скаутів Триває всесвітній скаутський проект "Посланці Миру" У рамках VII Львівського міжнародного дитячого фестивалю пластуни зустрілись з Іаном Вайбров ‘Лісова пісня’ лунає Лондонськими лісами Пласт: чим живуть українські скаути
Всесвітній день скаутської хустини
Новини скаутів Більше новин

WOSM

World Scout Moot Canada 2013 - by the youth, for...Abdullah Rasheed awarded Bronze Wolf

WOSM (Євразія)

Все начинается с любви!...

НОСУ

Акредитація для журналістів, які будуть...Створено робочі групи з підготовки положень про...

Пластовий портал

14.08.13 пластування:live - триває...14.08.13 пластування:live - розпочався...

Асоціація гайдів

Опір на ОпоріМіжнародний Джамборі в Кенте 2013

Православні скаути

Програма табору "Літні зорі 2013"...Список вещей на «Літні зорі 2013»

YMCA

Табір “Молода генерація 2013”Конкурс благодійників

ZHP

Kolejne atrakcje na zlocie WICEK 2013Harcerstwo łączy ludzi - Prezydent RP na zlocie...